Strategische bordspellen

Wat zijn strategische bordspellen?

Er zijn veel verschillende bordspellen op de markt waarbij het belangrijk is dat je goed nadenkt over je volgende zet en op een slimme manier een einde maakt aan je tegenstanders. Deze spellen worden ook wel strategische bordspellen genoemd. Deze bordspellen duren meestal langer dan andere spellen en zijn vaak moeilijker voor jongere kinderen om te spelen omdat de spelregels meestal wat complexer zijn.

Risk en Kolonisten van Catan

Twee spellen die best bekend zijn zijn Risk en de Kolonisten van Catan. Risk is een strategisch bordspel waarbij je moet proberen om complete dominantie over het bord te krijgen. Daarnaast moet je landen overnemen om zo de andere spelers uit te schakelen. Om dit spel te spelen moet je heel goed nadenken want een foute zet kan je duur komen te staan. Het spel is gewonnen zodra je de hele wereld bezit. Een ander bordspel is Kolonisten van Catan. In dit spel moet je proberen om zo veel mogelijk punten te scoren door wegen en waterwegen te bouwen. Ook moet je dorpen en steden bouwen om meer grondstoffen binnen te krijgen. Ruil met andere spelers en probeer de goede landen onder hun neus weg te stelen.

Monopoly

Een van de bekendste bordspellen wereldwijd moet toch wel Monopoly zijn. Het Amerikaans gemaakt bordspel heeft in 103 landen een licentie en is al in 37 talen geprint. Ook zijn er door de jaren heen tientallen versies gemaakt die monopoly op net een andere manier brengen. De basis van het spel is dat je begint met een klein startkapitaal en je moet proberen delen van een straat te kopen om zo een complete set te bezitten. Er zijn in totaal acht sets en de duurste set is de donkerblauwe aan het einde van het bord. Zorg ervoor dat je veel hotels bouwt en hoop dat je tegenstanders op jouw straat terechtkomen en failliet gaan, want elke keer als ze belanden op jouw straat moeten ze betalen.

Terug naar overzicht