Spelregels van bordspellen

Spelregels van bordspellen

Je kunt heerlijk op een regenachtige zondag met je vrienden en familie spelletjes spelen. Maar wat waren de spelregels ook alweer van Risk of Monopoly? Vaak ben je de spelregels vergeten en is de gebruiksaanwijzing zoek. Spelregels van bordspellen kun je gelukkig ook op het internet vinden. Je kunt de spelregels uitprinten zodat je ze tijdens het spelen altijd bij de hand hebt. Zoek je nog de spelregels van je favoriete spel? Zoek dan op internet naar termen als ''spelregels Risk of ''regels Monopoly''. Je kunt het bordspel dan direct spelen, zo wordt die regenachtige zondagmiddag dan toch nog leuk!

Bordspel regels

Veel bordspellen hebben spelregels die op elkaar lijken. Zo mag meestal de jongste persoon beginnen of diegene die het hoogst aantal ogen heeft gegooid met de dobbelsteen. Je kunt een spel natuurlijk helemaal volgens de regels spelen of zelf een variant erop bedenken. Als je een gezelschapsspel speelt maar met eigen regels speelt, is het aan te raden deze regels uit te schrijven. Zo kunnen je medespelers de regels ook lezen en kan er nooit discussie ontstaan. Eigen bordspel regels bedenken kan bijvoorbeeld bij spellen als Monopoly. Je kunt zo de spelduur verkorten of juist verlengen. Als je met kinderen spelletjes speelt kan het aanpassen van spelregels juist een slimme zet zijn. Spelletjes kun je makkelijker maken zodat ook kinderen het spel begrijpen en speelplezier beleven.

Overeenkomsten bordspellen

Veel bordspellen hebben spelregels die overeenkomsten vertonen met andere gezelschapsspellen. De meeste bordspellen kun je in teams spelen of gewoon 1-tegen-1. Het bijzondere aan bijvoorbeeld Monopoly is dat iemand de bank kan zijn. Bij andere spellen is het zo, dat als je mee wilt doen je actief mee moet spelen. Bij monopoly is dit dus niet.

Waar vind je de spelregels?

Bij het originele spel zitten altijd de spelregels. Toch kan het voorkomen dat je de spelregels kwijtraakt of dat ze niet bij het spel zitten. Veel uitleg vind je tegenwoordig gelukkig online, zoals op Spelregeluitleg.nl. Neem daar dus ook altijd een kijkje!

Terug naar overzicht