Verschillende soorten bordspellen

Bordspellen bestaan al jaren en door de jaren heen zijn er veel verschillende categorieën van bordspellen gekomen. Het grootste aantal bordspellen zijn toch gezelschapsspellen. Bordspellen zijn ervoor gemaakt om samen te spelen met vrienden en familie en dit is waarom je in deze categorie dus zoveel spellen kunt vinden. Ook is er een categorie strategische bordspellen die bedoeld zijn voor wat oudere spelers. Dit komt omdat de spellen vaak moeilijk zijn en je echt moet nadenken om te winnen.

Voorbeelden van bordspellen

Er zijn een paar bordspellen die al heel lang bestaan en die ook vroeger heel veel gespeeld werden. Hierbij kun je denken aan spellen zoals Ganzenbord, Mens-erger-je-niet en zeeslag. Deze bordspellen bestaan al jaren en zeker in de 20e eeuw zijn ze erg populair geworden. Toch waren er al veel eerder verschillende bordspellen en zeker tijdens archeologische opgravingen in China en Egypte zijn er veel bordspellen gevonden van ongeveer 5000 tot 2000 jaar oud. Deze spellen waren voor die tijd al best complex en het was het begin voor de vele spellen die we tegenwoordig kennen.

Veel variaties

Sinds de komst van de computer en de mogelijkheid om games online te spellen zijn er steeds minder bordspellen die nog gespeeld worden. Ook het aantal nieuwe bordspellen is verminderd door de jaren heen omdat er meer geld in games zit. Toch proberen sommige bekende spellen toch een beetje mee te doen met de bekende games op de computer. Hierdoor krijg je allerlei variaties van spellen zoals een Monopoly in de stijl van de Legend of Zelda of Risk in een Lord of the Rings jasje. Deze spellen zijn uiteindelijk nog altijd dezelfde spellen alleen zien ze er dan anders uit en worden bepaalde dingen uit het spel anders verwoord.