Familiespellen

Wat zijn familiespellen?

De naam zegt het al een beetje. Een familiespel is bedoeld om leuk te zijn voor de hele familie. Deze spellen zijn niet al te moeilijk om te spelen en zullen ook niet heel erg lang duren. Vaak zullen deze spellen er interessant uitzien en zullen ze gaan over iets wat kinderen ook leuk vinden zoals het genre fantasie. Dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval de zijn. Er zijn ook verschillende spellen waar kinderen van kunnen leren. Met de elektrische Monopoly leren kinderen bijvoorbeeld hoe geld werkt en hoe je er mee moet omgaan. Als je een familie hebt waar de kinderen al wat ouder zijn dan zijn er ook veel familiespellen die juist ook leuk zijn voor de oudere kinderen.

Opletten tijdens het kopen

Als je besluit een spel te kopen dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Kijk allereerst naar de leeftijd op de doos. Zorg dat het spel voor iedereen leuk is door een spel te kopen waaraan ook de jongste persoon mee kan doen. Ook moet je letten op de duur van het spel. Als je weet dat je een zoon of dochter hebt die niet een uur stil kan blijven zitten is het slimmer om een spel te kopen dat wat minder lang duurt.

Kaart en bordspellen

Sommige bordspellen zijn een mix tussen een kaartspel en een bordspel. Deze spellen zijn vaker wat moeilijker maar kunnen toch een grote lol zijn want het mixt de setting van een bordspel met de technische eigenschappen van een kaartspel. Deze spellen zijn leuk voor kinderen en volwassenen en zullen dus zeker leuk zijn om te spelen.

Terug naar overzicht