Bekendste bordspellen

Bekendste bordspellen

Hier is een lijst van de bekendste bordspellen over van de wereld. Deze bordspellen worden overal gespeeld en hebben al jaren een grote invloed op gezinnen rond de wereld.

10. Risk
Een strategisch bordspel waarin je moet proberen om alle gebieden over te nemen van je medespelers. Kan je iedereen verslaan met je leger?

9. Pictionary
Een hilarisch familiespel waar je moet proberen een zo goed mogelijke tekening te maken van de gekregen opdracht die je partner moet proberen te raden wat je tekent.

8. Trivial Pursuit
Het ultieme vragenspel. Ben jij bekend met de gebeurtenissen op de wereld of weet je meer over de geschiedenis van ons land? Antwoord de vragen en verzamel alle kleuren van de onderwerpen. Alleen de slimste wint!

7. Othello
Probeer zo veel mogelijk stenen jouw kleur te maken en probeer je tegenstander te slim af te zijn. Ben jij tactisch genoeg om te winnen?

6. Cluedo
Er is iemand vermoord! Weet jij wie de dader is? Probeer verschillende mensen te ondervragen en ontdek wie de moord gepleegd heeft, waar de moord gepleegd was en welk wapen de dader gebruikte. Ben jij een echte detective?

5. Monopoly
Wie kent hem niet. Het leuke familiespel waar je moet proberen zo veel mogelijk straten te bezitten en de andere spelers failliet te krijgen.

4. Scrabble
Heb jij een grote woordkennis en kan je de meeste punten verdienen met de meest complexe woorden?

3. Backgammon
Het eeuwen oude spel backgammon lijkt simpel, maar vereist een tactisch brein en het geluk van de dobbelstenen. Win jij?

2. Dammen
Wie kent het spelletje nog niet. Een simpele versie van schaken, maar nog steeds iets waar je goed bij moet nadenken. Kan jij als eerste over de tegenstander zijn blokjes springen

1. Schaken
Het tactische spel waarin je moet proberen de koning van de tegenstander schaakmat te zetten. Het doel is om je verschillende schaakstukjes te gebruiken om de die van je tegenstander kapot te maken en zo te winnen. Het komt heel vaak voor dat er een gelijkspel word gespeeld.

Terug naar overzicht